Κυριακή 11 Μαρτίου 2007

Η κατανάλωση λαχανικών προλαμβάνει τον καρκίνο


Η κατανάλωση λαχανικών τύπου «Βrassica», στα οποία περιλαμβάνονται 4.000 είδη όπως το κουνουπίδι, το λάχανο, το μπρόκολο, η κάπαρη και τα λαχανάκια «Βρυξελλών», συμβάλλει θετικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος από τον καρκίνο λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αντιοξειδωτικών ουσιών στα εν λόγω λαχανικά.

Αυτό επισημάνθηκε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από τους Πάτρικ Ρόλιν, καθηγητή του πανεπιστημίου της Ορλεάνης και Ρενάτο Ιόρι, ερευνητή του «Συμβουλίου Αγροτικής Έρευνας» στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τους oμιλητές, η ύπαρξη φλαβονοειδών και άλλων φαινολικών ενώσεων, στα λαχανικά τύπου «Βrassica», δρουν ως αντικαρκινικοί παράγοντες λόγω της ικανότητάς τους να παράγουν αποτοξινωτικά ένζυμα στα κύτταρα και να μειώνουν την ταχύτητα ανάπτυξης των όγκων.

ΑΠΕ


Μάριος Ανδρέου

powered by performancing firefox

Δεν υπάρχουν σχόλια: